2 Sep 2015

39 Weeks....

Alahaaiiiii... tak sedar ye , 39 weeks dah usia kandungan aku.. seriously , tak terfikir lansung boleh cecah sehingga 39 weeks... ingat 37 dah deliver. Takut pulak overdue. Member yang sesama aku semua dah deliver masa 35-37 weeks... haa aku je sorang tak setel2 lagi... semoga di permudahkan nanti...

39 Weeks....

Actually , aku bukan la gelojoh sangat nak baby keluar awal.. tapi kan , ni lah perasaan yang tak dapat aku elak bila pregnant anak pertama... hihi , bukan aku sorang je tau.. husband aku lagi lah tak sabar nak jumpa baby... kalau ikut kan hari ni , usia kandungan aku dah cecah 39 minggu 3 hari... tanda nak bersalin yang macam orang dok ceghita tu , aku tak rasa lagi... doctor private aku ada bagitau , bila kau nak bersalin..kau akan keluar 3 tanda.. 1st is , pinggang akan sakit macam nak period gtuu.. tapi sakitnye lagi 3x ganda... 2nd , mungkin akan keluar lendir plus darah sikit... and 3rd , air ketuban pecah dengan sendiri nyaa...

So far , yang aku rasa sekarang...of course pinggang memang sakit.. tapi takde lah sampai 3x ganda kesakitan tu.. dia datang dan pergi macam tu je, Kadang2 perut tak selesa , bila tengah baring2 macam tu...amat lah susah untuk pusing ke kiri dan ke kanan... rasa berat sangat kat bawah perut , seolah2 ada satu guli yang amat besar dalam perut . Nak imbang bagi rasa selesa sikit... 

Bila checkup , semua nurse dok puji.. sebab i aktif sangat.. takde lah jalan slow macam penguin... kikiki, alaaa.. tu sebenarnya lakonan semata je.. selalu ada jugak jalan ala2 penguin.. comel ape penguin tuuu... tak elok tau korang...
kesian kat mom preggy..benda tu normal actually , semua mommy akan rasa benda tu... bukan mudah nak bawa perut ke sana sini... kiranya , aku beruntung lah.. sebab walaupun usia kandungan aku dah hampir expired.. kahkah , aku still boleh round shopping complex dengan slumbernya.. hik

Cuma yang aku risaukan sekarang , baby still tak nak keluar lagi... due aku 10 September , sekarang dah 3 September... tinggal berapa hari je lagi.. harap2 baby keluar lahh yeee.. tak nak lah overdue.. kalau dia keluar malam ni pon dah kira ok... cukup bulan ape.. kalau makanan yang kita simpan dalam perut tadi... basi dah jadinya.... penat pujuk baby , selesa gamaknye dalam perut ni..

Korang doa2 kan lah aku... tinggal aku sorang lagi ni tak bersalin... MIL ,parents2 aku..semua tak sabar dah.. lagi lah aku , hahaha... Inshaa Allah , semoga semuanya berjalan dengan lancar. :)